Hírek

2014.10.08. 14:45

Önkormányzat 2014 - Több tízmillárdból fejlődhet a megye

Keszthely - Az elkövetkezendő hét évben minimum 40 milliárd Ft fejlesztési forrás juthat Zalába. Erről tartott sajtótájékoztatót Dr. Pál Attila a megyei közgyűlés elnökjelöltje és Sáringer – Kenyeres Tamás közgyűlési képviselőjelölt.

Keszey Ágnes

A kormányzat elképzeléseivel és a zalai települések terveivel összhangban elkészült a megye fejlesztési stratégiája, melynek megvalósítására 40 milliárd Ft érkezhet Zalába.  Az uniós források 60%-át - mind országosan, mind térségünkben -a gazdaság fejlesztésére és munkahelyteremtésre lehet fordítani.

- A termelő és ipari beruházások , a turizmusfejlesztés, a vidék megtartó erejének növelése, a kis -és középvállalkozások támogatása,  Keszthelyen a kutatás-fejlesztés is kiemelt cél - szólt a tervekről Dr. Pál Attila. A közgyűlés elnökjelöltje hozzátette: a kis települések számára kedvező, hogy ha terveik összhangban vannak a megyei célkitűzésekkel, akkor a szükséges  önerő  egy közös alapból vagy az állami költségvetésből biztosított lehet. Mindezek mellett a határon átnyúló valamint az ágazati programokból további jelentős összegek juthatnak Zalába.

Sáringer-Kenyeres Tamás közgyűlési jelölt hozzátette:

- Cél, hogy a megye turisztikailag jelentős területeinek fejlesztése úgy valósuljon meg, hogy azok a hátrányos helyzetű településeket is előremozdítsák.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!