Hírek

2014.06.27. 15:00

Aláírták az idősotthonról szóló szerződéseket

Zalaegerszeg – A polgármesteri hivatalban pénteken aláírták azokat a szerződéseket, amelyek értelmében a Miasszonyunk Időskorúak Otthona a volt Pais-iskola épületében fog működni.

Hajdu Péter

Mint ismert, az otthont 1993-ban hozta létre a Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend, s ma 34 férőhellyel működik. A térség elöregedése, az 50 fő körüli folyamatos várakozói létszám miatt bővítésre van szükség, s az intézmény vezetése új működtetőt keresett. Ezt a feladatot a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet (KOSZISZ) vállalta.

Az önkormányzat e célra 50 évre használatba adja a Pais-iskola épületét, ahol tartós bentlakást biztosító idősek otthona kerül kialakításra. Első lépésben 50, majd még 10 férőhellyel, és 20 férőhelyes hospice ellátást is biztosítanak. Mint Gyutai Csaba polgármester elmondta, idén az előkészítés valósul meg, jövőre kezdődhet a kivitelezés. A kialakításhoz a rend és a város is 60-60 millió forintot ad, amihez még áfa-visszaigénylésből 30 millió forint társul. A szerződéseket Gyutai Csaba, Francoise Debeaupte, a női szerzetesrend magyarországi képviselője, és Juhász Imre, a KOSZISZ igazgatója írták alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!