Hírek

2013.11.04. 14:54

Gyógyszer, ami drágult

Zalaegerszeg - Októbertől több száz gyógyszer ára csökkent, de van, aki emelkedést tapasztal. Egyik olvasónk kereste meg ezzel a Zalai Hírlapot.

Szabó Judit

Karvalics János is hallotta a híreket, melyek arról szóltak, hogy  október elsejétől csaknem hétszáz gyógyszer ára csökkent átlagosan 13,5 százalékkal. Jelentős árcsökkenés lépett életbe  az altatók, a  nyugtatók, a savlekötők és a fekély elleni gyógyszerek, valamint az antidepresszáns készítmények esetében. Csökkent egyes asztma és epilepszia elleni, s csontbetegségek kezelésére való  szerek ára.

Karvalics János azzal kereste meg a Zalai Hírlapot, hogy bár gyakran hallani híreket gyógyszerár-csökkentésről, ő az ellenkezőjét tapasztalja. Zöldhályogra váltott ki szemcseppet, amelyért szeptemberben 372 forintot fizetett, októberben azonban 1563-at.

– Ez sem túl magas összeg, de nekünk, kisnyugdíjasoknak számít  a több mint 400 százalékos emelés – említette.

Az egyik gyógyszertárban dr. Beledi Istvánné segített eligazodni a gyógyszerárakban. Elmondta: a szemcseppnek nem az ára változott, hanem az egészségbiztosítási támogatása csökkent, ezért drágult,  s a szer nem helyettesíthető olcsóbbal.  A támogatás csökkentésének okáról az Országos Egészégbiztosítási Pénztárnál érdeklődtünk, levelünkre mielőbbi tájékoztatást ígértek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!