Hírek

2013.09.04. 14:35

Sürgető útfelújítás Hévízen

Hévíz - Saját erőből, mintegy harmincmillió forint ráfordításával teljesen felújítják a Sugár utca és köz útburkolatát és zöldfelületét.

Sámel József

Az önkormányzat által szorgalmazott fejlesztés a napokban kezdődött és várhatóan október 7-én zárul. Papp Gábor polgármester érdeklődésünkre elmondta: a Sugár-Semmelweis-Korányi utcák által határolt terület fejlesztése már az elmúlt évben a pályaépítési programokkal elkezdődött, annak teljessé tétele hárul most az önkormányzatra, mégpedig komoly feladatként. Akkor a beruházások része volt a Semmelweis és Korányi utcai garázssor közötti út felújítása, valamint a játszótér teljes rekonstrukciója; a munkák most a pályák körüli zöldfelület, a Sugár utcai zöldfelület és út rendbe tételével folytatódnak.

Hévízen a Sugár utcai építési munkálatokat a régi szegélyek felszedésével indították el (Fotó: Sámel József)

- A Sugár utca a város egyik legtöbbet használt útszakasza, így sürgető volt annak rendezése - fogalmazott a polgármester. - Az útburkolatot és szegélyt felszedik, s burkolatot kap a szakasz. A Semmelweis és a Vörösmarty utca közötti részen megépül a régóta hiányzó járda, valamint a játszótér mellé kerékpártároló is kerül, sőt, megújul az említett területek zöldfelülete is: a pusztulás szélén álló tuják helyett lombos fák kerülnek az út menti zöldfelületre, s a környezeti ártalmaktól szenvedő növényzet további cseréje is várható.

A polgármester hozzátette: a közlekedésben az útépítés egy hónapja minden bizonnyal nehézségeket okoz majd a lakók, az ott élők, illetve az ott lévő intézményeket megközelítők számára, ám a lakosság és az intézményekbe bejárók türelmét, megértését kérik és remélik a munkák befejezéséig. Papp Gábor elmondta: az ott élők közlekedésének megkönnyítése érdekében a Korányi utca végét ideiglenesen megnyitják, így ott autóval is lehet közlekedni, a Park utca Vörösmarty és Kossuth utcák által határolt szakaszában pedig az átadásig ingyenessé teszik a parkolást.

Az aszfaltozások miatt a Sugár utcai udvari garázsok megközelítésében is akadhatnak problémák, ebben szintén türelmet kérnek az érintettektől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!