Hírek

2013.09.05. 13:20

Ha a jégeső elverte az autót

Ágoston Tibor miklósfai járműfényező műhelyében futballabda nagyságú horpadásokat tüntetnek el úgy, hogy közben nem sérül az eredeti, gyári fényezés.

Papp Attila

Mikor Ágoston Tibor autófényező 1975-ben saját vállalkozásba kezdett, még nem sejthette: közel negyven év múlva már nem kalapáccsal, és eközben a fényezés óhatatlan megsértésével fogja majd kijavítani a karosszéria kisebb sérüléseit. Ez utóbbi tipikus példája a jég okozta horpadás.

Amint azt a mesterember elárulta: szerinte a jég elleni védekezés egyetlen eredményes módja a fedett gépkocsibeálló, ugyanis még az autóra ráterített ponyva sem nyújthat védelmet a nagyobb jégverések ellen. - Néhány évvel ezelőtt találkoztam ezzel a forradalmian új technológiával először - árulta el az autófényező mester. - Rögtön elnyerte a tetszésemet, hiszen a fényezés bárminemű sérülése nélkül lehet vele kijavítani például a jég okozta sérüléseket, de akár egy ajtórányitás vagy bevásárlókocsi nekitolás közben keletkezett kisebb horpadást is. Lényeges azonban kiemelni, hogy kizárólag a még gyári fényezéssel rendelkező gépjárműveknél alkalmazható ez a technológiai újdonság, hiszen a már javított fényezés nem elég erős és jó minőségű, hogy kibírja a beavatkozást .

- Ugyanis egy különleges ragasztó kerül a horpadásba, amely egy szintén speciális gombát ragaszt oda a horpadást kihúzó eszközhöz. És mintha ez a ragasztó saját intelligenciával rendelkezne: pontosan akkor engedi el a gombát, mikor az a megfelelő helyzetbe húzta ki a sérült karosszériaelemet. Mindezt teszi úgy, hogy bármennyire is hihetetlen, a fényezés nem sérül... - fogalmaz a szakember.

A márkafüggetlen karosszéria szervíz tulajdonosa 15 fős szakembergárdával dolgozik, és hogy jól végzik a dolgukat, illetve kiváló megoldást jelent ez az új technológia, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy egy kolléga éjjel-nappal csak a jég okozta sérülések és a kisebb horpadások eltüntetésén fáradozik. A miklósfai műhelyt nemcsak a megyéből, de az egész Dunántúlról felkeresik, ottjártunkkor például egy kőszegi Dácia jég ütötte sebeit tüntették el a szakemberek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!