Hírek

2013.06.27. 12:51

Őrizetbe vették a vasúti kábeltolvajokat

Zalabéren fogták el kedden a zalaszentgróti rendőrök azt a három férfit és negyedik fiatalkorú társukat, akik vasúti kábeleket loptak és több oszkói pincébe is betörtek.

zaol.hu

A gyanú szerint a férfiak 2012. decemberében több alkalommal elvágták és ellopták a Batyk – Zalabér vasútvonal több szakaszán a vasúti vezetékeket. A meghibásodás miatt a kábelek pótlásáig az utasok nem tudtak vonattal közlekedni az érintett szakaszokon.  A zalaszentgróti nyomozók kiderítették azt is, hogy a zalabéri férfiak 2013. januárjában több pincébe betörtek az oszkói Új-hegyen és Csillag-hegyen, ahonnan tartályokat, üstöket, kézi kaszát, permetezőt és egyik helyről több mázsa szénát loptak el.

A Keszthelyi Rendőrkapitányság közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntettének valamint lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 20 éves B. László, a 21 éves K. Albert, az 58 éves K. János zalabéri lakosok és a 17 éves, szintén zalabéri K. M.  ellen. A rendőrök a három férfit őrizetbe vették - közölte a rendőrség csütörtök délután.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!