Hírek

2013.01.14. 15:56

Új program indul Zalában (is)

Bázakerettye - Szociális és egészségügyi önkéntes programot indít a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász két (egy zalai és egy vasi) térségben. Összesen 120 főt mozgósítanának karitatív feladatok ellátására.

Horváth A. Attila

A karitász mintegy 800 önkéntes bevonásával végzi munkáját jelenleg, ám egyre nagyobb problémát jelent az utánpótlás hiánya. Egy új pályázati programmal ezért népszerűsíteni szeretnék az önkéntes tevékenységet és javítanák a szolgáltatásokat - tájékoztatta a Zalai Hírlapot a szervezet. A Hétszínvirág című önkéntes pályázat nyitókonferenciáját csütörtökön 11 órakor rendezik Bázakerettyén, a Déryné Művelődési Házban.

 

Az egyházmegyei karitász (képünkön a csapat egy része) két zalai intézményben várja az önkénteseket


Mint megtudtuk, a program részeként két önkéntes pontot hoznak létre a Szombathelyi Egyházmegye területén: Bázakerettyén és a vasi Vásárosmiskén. Zalában a bázakerettyei Pszichiátriai Betegek Szociális Otthonában és a nagylengyeli Szent Család Szociális Központban fogadják az önkénteseket. Mivel a helyszíneket és a létszámot is bővíteni kívánják, együttműködést kezdeményeznek a civil, valamint egyházi szervezetekkel, önkormányzatokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!