Hírek

2012.09.19. 05:54

Új buszmegállók Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - Új buszmegállókat alakítottak ki az elmúlt hetekben a Bartók Béla utcában. A tavaszi lakossági aláírásgyűjtés nyomán várhatóan gyakrabban járnak a helyi járatok.

Varga Lívia

- Jelenleg munkanapokon napi hét helyi járat közlekedik a Bartók utcában, ezek indulását a műszakváltásokhoz és az iskolák napirendjéhez igazítottuk, hétvégén azonban nem jár busz ezen a vonalon - bocsátja előre Németh Csaba, a Zala Volán Zrt. helyi üzemvezetője. - Az új megállókkal lehetővé válik a kétirányú közlekedés, eddig ugyanis csak az utca egyik oldalán voltak buszöblök, de az elmúlt hetekben megépültek a párjaik.

A buszok most egy kört bezárva a vasútállomás - Szállítók útja - Bartók utca - vasútállomás útvonalon járnak, a jövőben azonban lehetővé válik az ellenirányú forgalom is, így sokak számára lerövidülhet a menetidő.


 
Hogy mikortól és hány plusz helyi járat jár majd, az egyelőre kérdéses, teszi hozzá az üzemvezető, mindez az önkormányzat szándékának, lehetőségeinek a függvénye, hiszen a helyi közlekedést a helyhatóság rendeli meg a Volán társaságtól.
 
- Elkezdtük az egyeztetéseket a Zala Volánnal, terveink szerint jövő hétre összehívjuk a településrészi gyűlést, amelyre a busztársaság képviselői mellett meghívjuk Doszpoth Attila alpolgármestert is - fogalmaz Kauzli Józsefné, Alsójánkahegy önkormányzati képviselője, aki felkarolta az ott élők kezdeményezését, hiszen "ez egy olyan városrész, amely megérdemli, hogy busszal is elérhető legyen". A képviselő elmondta: tavasszal mintegy 150 aláírás gyűlt össze a járatsűrűség növelése érdekében.
 
A 3 buszmegálló mintegy 2 millió forintból épült meg, amit a város költségvetéséből finanszíroztak, a műszaki átadást a napokban tartották.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!