Hírek

2012.08.02. 14:10

Olvasónk írta: házaló vagy valódi üzletkötő?

Zalaegerszeg - Kétségbeesve hívta szerkesztőségünket a megyeszékhelyi Köztársaság úton élő Szabóné, aki attól tartott, házaló csaló áldozazata lett, ezért erre az eshetőségre a többieket szerette volna figyelmeztetni.

Arany Horváth Zsuzsa

"Más legalább ne kerüljön ilyen helyzetbe", mondta. A dolog végül félig megnyugtató végkifejletet kapott.

Történt, hogy megkereste őt egy fiatalember, mondván a meglévőnél jobb ajánlata van a televízió-, telefon- és internetszolgáltatásra. Jól hangzott, felvette az adatokat, három példányban is kitöltve a nyomtatványt. De abból egyet sem hagyott a leendő ügyfélnél, ráadásul hetekig senki sem érkezett intézkedni.

A T-Com - róluk van szó - egerszegi irodájában nem tudtak arról, hogy számára szerződést készítettek volna elő. Olvasónk gyorsan visszamenekült az előző szolgáltatójához. "Szerencsére pénzt nem adtam."

A Zalai Hírlapnak sikerült a T-Com egyik ügyintézőjével kapcsolatba lépni, kiderült, az üzletkötő valódi, a feljegyzések folyamatban lévő intéznivalóként mutatták Szabóné szerződését. De mivel már bizalmát vesztette, erről hiába tájékoztatták, számukra megszűnt mint ügyfél.

Tanulság? Igazolvány, azonosíthatóság, hitelesség. Tán jobban kell figyelni az üzletkötésre felkészítő tréningen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!