Hírek

2012.06.01. 14:34

Mezős tanuló lett a diákpolgármester

Nagykanizsa - A Mező-tagintézmény kilencedikes tanulója, Osvald Anna kapta a legtöbb voksot a pénteki diákpolgármesteri választáson.

zaol.hu

A szavazást az előző évről szóló beszámoló, illetve szekcióülések előzték meg. Ez utóbbin a fiatalabb és idősebb generációk együttműködési lehetőségeiről, illetve az önkéntes tevékenységek lehetséges formáiról esett szó.

- Törvény még nem született róla, de tervben van, hogy az érettségi megszerzését a későbbiekben önkéntes munkához kötnék - mondta Baliné Zalavári Ágota, a Városi Diákönkormányzat vezetője. - Természetesen mindez nem azt jelenti, hogy addig a fiatalok nem végezhetnek önkéntes feladatokat, mellyel az esetleg még idősebbek életét is megkönnyítik: bevásárolnak nekik, füvet nyírnak, kutyát sétáltatnak, vagy akár szemetet szednek a városban és annak környékén.

A beszámolóban elhangzott: a kanizsai diákság már többször is közreműködött véradó-toborzásban, s lehetőségként merült fel az egyik szekcióülésen, hogy ezt tovább lehetne bővíteni. Dömötör Balázs, a Vöröskereszt kanizsai szervezetének ifjúsági referense szerint akár a belvárosban is működtethetnének egy bódét, ahol a járókelőket buzdítanák a fiatalok a véradásra.

A diákpolgármesteri címért négy diák indult, Osvald Anna mellett Göbölős Kristófra (Batthyány-gimnázium), Szabó Blankára (Cserháti-tagintézmény) és Varga Klaudiára (Thúry-tagintézmény) szavazhattak az iskolák diákönkormányzati tagjai.

- A kiválasztott polgármester feladatköre meglehetősen sokrétű - mondta el kérdésünkre Anna. - A diákok bármikor fordulhatnak hozzám ügyes-bajos dolgaikkal, akár a diákjogokkal kapcsolatban. Várom azokat a fiatalokat is, akik nem nagyon mernek segítséget kérni. Mindemellett a diákoknak szóló rendezvények szervezésében és lebonyolításában is részt veszek.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!