Hírek

2012.04.18. 08:30

Történelemből jeles: országosan a 3. legjobb eredményt érte el

Első helyezést ért el történelemből az Országos Szakiskolai Közismereti verseny regionális döntőjében Molnár Viktória, a keszthelyi Vendéglátóipari Szakképző Iskola tizedikes tanulója.

Sámel József

Menyhárt László igazgatóhelyettes hangsúlyozta: a győzelem rangját emeli, hogy országos összevetésben a harmadik legjobb eredményt érte el a szakiskolás diák. Viktória osztályfőnöke, Polgárné Varga Erika hozzátette: az öt nevező tanuló közül négyen jutottak be a győri fordulóba, ahonnan Molnár Viktória került be a szegedi döntőbe.

- A versenyben a lényeg, hogy a tudás és az ambíció meglegyen - fogalmazott Molnár Tibor, Viktória tanára, aki kolleganőjétől Jordánné Törzsök Eszter után folytatta a versenyzők felkészítését. - Igyekeztünk, hogy minél szélesebb körben vegyük át a történelem témaköreit, azokat az anyagokat, melyek a tananyagban ezután következnek. Örülünk az eredménynek, s nagy reményekkel folytatjuk a felkészülést.


Viktóriától megtudtuk: a győri megmérettetésen a magyar és egyetemes történelem egyaránt jelen volt. A szervezők számos formában kérték számon a diákok tudását, felkészültségét.

- Még a zalaszentlászlói általános iskolában Kovács Kálmán tanár úr szerettette meg velem a történelmet, a kedvencem a magyar középkor - idézte a kezdeteket, hozzátéve: bár sokat készült a versenyre, s komolyan vette a tanulást, nem bízott benne, hogy első helyen végez. - Örültem nagyon, s bízom benne, hogy az országos döntőben is bizonyíthatok. A versenyen egyébként húszan indulunk, ha bekerülnék az első tízbe, azt már szép eredménynek tartanám. Úgy tudom, a döntőben a jelenkori magyar társadalmi helyzet, valamint az angliai olimpia szerepel majd hangsúlyos témaként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!