Hírek

2012.02.14. 19:09

Üdülőkörzeti kertgazdaság

Nem megfelelő a közműellátottság, hiányos a közvilágítás, sok az úthiba, és egy térfigyelő kamera sem ártana – többek közt ezekkel a problémákkal keresték fel a zalakarosi önkormányzatot a fürdővároshoz tartozó Behiákpuszta nyugati részén élők.

Steyer Edina

Többen szeretnék lakóépületté nyilvánítani ingatlanukat. Környezetvédelmi szempontok miatt csatornázni kellene a területet, ám az önkormányzatnak erre jelenleg nincs pénze. A karosi testület úgy döntött: idén az útburkolatok javítását, valamint a szükséges árkok kiásását elvégzik, ez utóbbit a Start közmunkaprogram keretében. A térfigyelő kamera elhelyezésének ügyében a polgármesteri hivatal munkatársai megvizsgálják a beszerzés és felszerelés költségeit, az áramvétel lehetőségét, döntés a következő ülésen várható.


A lakóépületté minősítés azonban később sem valósulhat meg, mivel Zalakaros a Balaton-törvény szerinti kiemelt üdülőkörzet, s Behiákpuszta nyugati része beépítésre nem szánt kertgazdasági övezetbe tartozik. Azaz: lakóépület nem, csak gazdasági objektum és pince húzható fel itt. Ennek értelmében meglévő gazdasági épületet sem lehet lakóépületté átminősíteni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!