Hírek

2011.12.18. 17:28

Temetik a vidéket - Megyénkben a Jobbik halottaskocsija

Utolsó állomására, megyénkbe érkezett a hét végén a Jobbik halottaskocsija a kistelepülések koporsójával, ezzel tiltakoztak a falurombolás ellen.

Arany Gábor


- Nem lehet kétségünk, hogy hétfőn a zárószavazáson elfogadják a közigazgatás átalakításáról szóló törvényt, amely a vidék pusztulásához vezet a közös önkormányzati hivatalok kikényszerítésével - fogalmazott Zakó László országgyűlési képviselő, a párt megyei elnöke szombaton délben a megyeháza előtt elhelyezett koporsónál. - Zalában kétezernél nagyobb lélekszámú község kettő található, két városunk pedig kisebb ennél. A kényszertársulásokkal a tanácsrendszer egyes elemei térnek vissza. Megyénkben 120 ezer embert érint hátrányosan az átalakítás, mert ügyei intézéséhez utazni kényszerült  - szögezte le.

Zakó László hangsúlyozta, az emberek nem fülkeforradalmat akartak, hanem Gyurcsány Ferencet leváltani, ami történt azzal csöbörből vödörbe estek.

Péntek László, megyei önkormányzati képviselő rámutatott, míg az önkormányzatoktól 100 milliárd forintot vontak el, az új és költséges járási rendszer 5-600 új ügyintézőt igényel.

Samu Tamás Gergő, a vidék koporsója demonstráció koordinátora elmondta, 150 településen állt meg a vidéki Magyarország koporsóját szállító halottaskocsi. Mindenhol gyászos hangulat fogadta őket és az emberek elfogadhatatlannak tartják a kormány koncepcióját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!