Hírek

2011.10.21. 17:50

Sokan jelentkeztek VG-vezetőnek

Huszonhárom érvényesen pályázó közül Horváth Istvánt, az okmányiroda vezetőjét választotta a zalaegerszegi közgyűlés a Városgazdálkodási Kft. élére. Zárt ülésen született a döntés.

Szabó Judit

Balaicz Zoltán alpolgármester ezúttal egyedül tartotta a közgyűlés utáni sajtótájékoztatót pénteken, s beszámolt a zárt ülések döntéseiről. A testület elfogadta a Zala-Depo Kft.-t vezető Gecse László, valamint a Vásárcsarnokot irányító Borda Irén nyugdíjazás iránti kérelmét, a Városgazdálkodási Kft. élére pedig új vezetőt választott. Huszonhét pályázat érkezett a posztra, 23 volt érvényes. A pályázók közül az államigazgatási főiskolát végzett, jelenleg a zalaegerszegi okmányirodát irányító Horváth Istvánt választotta meg a közgyűlés többsége. Öt évre nevezték ki a VG Kft. ügyvezető igazgatójává, illetményét havi 450 ezer forintban állapították meg.

Balaicz Zoltán elmondta: a beérkezett pályázatokról egy szakmai előkészítő bizottság nyilvánított véleményt. A bizottságba (amely a jövőben is véleményezi az ügyvezetők kiválasztását) bevették csütörtökön az ellenzék: az EZE, az MSZP és Jobbik egy-egy képviselőjét is.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a közgyűlés együttműködési megállapodást kötött a Zalaegerszegi Városi Közbiztonsági Egyesülettel. Ennek kapcsán szó esett a város közbiztonságáról, többek között a térfigyelő kamerarendszer bővítésének fontosságáról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!