Hírek

2011.10.14. 14:45

A Jobbik ellenzi a kanizsai javító-nevelőintézetet

A Jobbik a lakosság pártján áll és ellenzi, hogy javító-nevelőintézetet alakítsanak ki az üresen álló volt határőr-laktanyában. A párt inkább a rendőrséget, a tűzoltókat, a mentőket és a katasztrófavédelmet költöztetné ide.

Horváth-Balogh Attila

Ezt a nagykanizsai szervezet pénteki sajtótájékoztatóján Zakó László, a tisztségében nemrég újabb két évre megerősített megyei elnök, országgyűlési képviselő jelentette be. Az elképzelést az objektumot jól ismerő Kovács József volt határőr alezredes, a nagyrécsei alapszervezet vezetője ismertette. A nevelőintézetté alakításból fakadó esetleges hátrányok (a Jobbik szerint romlana a közbiztonság, s a közeli ingatlanok is veszítenének értékükből)  kiküszöbölése érdekében azt javasolják: inkább hozzanak létre mintaértékű rendészeti központot az Erdész utcai komplexumban, költöztessék belé a rendőrséget, a mentőket, a tűzoltókat és a katasztrófavédelmet is. Álláspontjuk szerint a rendőrség számára mostani belvárosi épület szűkös, elég lenne helyette egy panasziroda, a mentőknek csak körülbelül 1 kilométerrel kellene arrébb költözni, s a tűzoltók is biztosan kényelmesebben elférnének a tágasabb helyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!