Hírek

2011.05.18. 17:19

Lacika története: segélykoncert és adományok a 7 és fél éves fiúnak

Grosu Lacika csíkszentmiklósi kisfiú autóbalesetet szenvedett. Talpra állítására a Zala Megyei Kórház gyermekosztályának rehabilitációs részlegén nyílik esély, ám mivel a kisfiú nem magyar állampolgár, kezelése térítésköteles. A család szerény körülmények között él, eddig az Erdélyben összegyűjtött közel 1 millió forint fedezte a húsvét óta tartó kezelést.

Horváth A. Attila



A 7,5 éves kisfiút (mint arról korábban olvashattak) autó gázolta el, súlyos sérüléseket szenvedett, egy hónapig éber kómában feküdt. Néhány hete a Zala Megyei Kórházban kezelik, s itt bámulatos eredményeket sikerült elérni, ám külföldiként a kezelésért napi 14 ezer forintot kell fizetnie. A család szerény körülmények között él, eddig az Erdélyben összegyűjtött közel 1  millió forint fedezte a húsvét óta tartó kezelést. A gyógyuláshoz szükség minden támogató forintra.


Zenészek Lackóért

Zalai zenészek, előadóművészek közreműködésével segélykoncertet szervez Grosu Lacika gyógyításának támogatására a Mercy Együttes és a Humán Európa Szövetség.

A koncertet a kertvárosi Apáczai ÁMK-ban rendezik szombaton 17 órától. Fellép a Mercy Együttes, Lovay László énekes, Kerekes Gyuri nótaénekes, Görbe Sándor pánsípművész, a tehetséges fiatal előadó, Alexandra, a Botfai Citerazenekar, a Besenyői Nyugdíjas Asszonykórus és a Piás Nővérkék.

- Mindenki ingyen vállalta a fellépést, így a teljes bevételt fel tudjuk ajánlani a Zala Megyei Kórház gyermekosztályán gyógyuló erdélyi magyar kisfiú rehabilitációjára. Aki nem tud eljönni, de szívügyének érzi a felépülését, támogatói jegyet vásárolhat. Tudjuk, Lacika szívszorító története sokakat megérintett, és szeretnénk, ha a koncerten együtt lehetne mindenki, aki már segített, vagy aki segíteni szeretne a fiúnak - mondta el a szervező Strein Attila és Hegedüs Erzsébet.



A kormányhivatal dolgozói is gyűjtottek

A Zala Megyei Kormányhivatal és 14 szakigazgatási szerve ugyancsak csatlakozott az erdélyi kisfiú, Grosu Lacika rehabilitációs kezelésének költségeit előteremtő gyűjtéshez.

A Lacika helyzetét bemutató híradások hatására megyénkben is sokan megmozdultak. Köztük a Zala Megyei Kormányhivatal és szakigazgatási szervei, ahol több mint 150 munkatárs adott össze 211 ezer forintot, 15 napi gyógykezelés árát. Az adományt május 18-án adta át Rigó Csaba kormánymegbízott.

Friss hír, hogy egy idős házaspár egy teljes hónap kezelési költségét magára vállalta. Lacika amúgy műtét előtt áll, az eltört combcsontját rögzítő sín, amit még Marosvásárhelyen helyeztek be, kimozdult. A megyei kórház a pénzszűke dacára vállalta, hogy ingyen végzi el az amúgy szintén térítésköteles beavatkozást.



Az alábbi számlára várják az adományokat:
Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány 11749008-20181978-00000000 OTP Bank Nyrt - Kérjük feltüntetni: Grosu László Róbert részére

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!