Hírek

2011.05.06. 17:37

Ismét megrendezték a gyermekjáték- és tánctalálkozót

Ügyesek voltatok Dávid, nyomok is egy puszit a homlokodra - csattant a felkészítő pedagógus, Kopcsándiné Béli Zsuzsa csókja a fiú arcán, akinek nemrég még kolbászorra volt.

Horváth-Balogh Attila

Nem bolondultunk meg, csupán a nagykanizsai Szivárvány Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tanulói által előadott vidám mese mókás jelenetét idéztük föl, amikor a főszereplőnek a történet szerint házikolbász nőtt az orrához. Az intézményben uniós támogatással tehetségnapot rendeztek pénteken, melyen a házigazda és 5 megyei társintézmény értelmileg és tanulásban akadályozott gyermekei mutatták meg egymásnak, mit sajátítottak el az elmúlt időszakban.

- Immár 17. alkalommal rendeztük meg gyermekjáték- és tánctalálkozónkat - árulta el Horváth Istvánné igazgató. - Sajátos körülményeink közt is igyekszünk figyelmet fordítani a tehetséggondozásra  mert mindenki jó valamiben.


A legnagyobb sikert a zalaszentgróti Koncz Dezső Általános Iskola és Diákotthon csapata érte el, ráadást is kellett adniuk. A fiatalok és a kísérő pedagógus, Zsideg-Huszti Enikő a Honfoglalás című dalt adták elő  jelnyelven.

- Két hónapon át mindennap gyakoroltunk - árulta el a 12. osztályos Bogdán Attila. - Amikor először láttam a Honfoglalást jelnyelven, azt hittem, soha nem fogjuk megtanulni. Kiderült, ha a lényegét megértjük, már könnyen megy.

Végül a lenti Móricz Zsigmond Általános Iskola és Speciális Szakiskola diákjai fergeteges Shakira-tánccal örvendeztették meg a szépszámú résztvevőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!