Hírek

2011.03.11. 11:24

Eddig több mint négyszázezren nézték meg az szt-tisztek internetes listáját

Az indulástól számított első tíz napban mintegy 410 ezren nézték meg a Kádár-rendszer szigorúan titkos (szt) állományú tisztjeiről, a hódmezővásárhelyi Emlékpont vezetésével készült internetes tanulmányt - közölte Göbl Vilmos, a város polgármesteri hivatalának sajtóreferense pénteken, az MTI-vel.

MTI


Göbl Vilmos közleményében kiemelte: a március 1-jétől látogatható szigoruantitkos.hu portál tíz nap alatt több mint 10 millió oldalletöltést generált; a felhasználók átlagosan 12 percet töltenek az oldalon és ez idő alatt átlagosan 26 szt-tiszt kartonját nézik meg.
   
Tájékoztatása szerint a honlapot elsősorban Magyarországról keresik fel, de a világ szinte valamennyi országából voltak érdeklődők: közülük a legtöbben, több mint négyezren Németországból tekintették meg a portált, de megjelentek látogatók az Amerikai Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból, Romániából, Ausztriából, Szlovákiából, Svédországból és Svájcból is.
   
A Kádár-rendszer szigorúan titkos állományú tisztjeinek iratanyagát a hódmezővásárhelyi Emlékpont Központ vezetésével dolgozták fel. A honlapon is olvasható tájékoztatás szerint az szt-tisztek hivatásos szolgálati jogviszony alapján, de fedőmunkahelyükön keresztül szolgálták az állampárt érdekeit, végrehajtva az állambiztonság által számukra meghatározott feladatokat.
   
A kutatók által folyamatosan frissített honlapon eddig összesen 668, alfabetikus sorrendben felsorolt szt-tiszt személyi adatlapja található meg, amelyek között felbukkan például Medgyessy Péter volt miniszterelnök és Boros Imre, az első Orbán-kormány egykori kisgazdapárti miniszterének neve is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!