Hírek

2011.03.06. 18:43

Akrobatikus rock and roll: a fiúk dobálták a lányokat

Ötödik alkalommal rendezték meg vasárnap a Salla Kupa nyugat-dunántúli akrobatikus rock and roll utánpótlás versenyt Zalalövő művelődési házában.

Arany Horváth Zsuzsa

A versenyre 250 fiatal érkezett - a legkisebb benevező négyéves, a legidősebb 18 éves volt. Ők először a délelőtti selejtezőkön mérették meg magukat, majd délután élesre váltott a vetélkedés, hiszen kategóriánként döntőt tartott a budapesti, szombathelyi szakembereket felvonultató zsűri.


Mint a verseny szervezőjétől Molnár Nórától megtudtuk, a cél természetesen a világbajnokság, amelyhez persze hosszú út vezet, a következő lépcsőfok a területi verseny, melyet ősszel rendeznek, majd a magyar bajnokság következik, csak azután a nemzetközi seregszemlék. (A vasárnapi regionális megmérettetésen egyébként szerepelt  egy korábban magyar bajnoki címet szerzett páros a szombathelyi Lakics Zoltán és Horváth Dorina személyében.)

Miután a versengőket Herczeg Imre zalalövői alpolgármester köszöntötte, a kislány, a nagylány, a mini, a children, a junior C és a formációs kategóriákban léptek a közönség elé a versenyzők. Akik vérpezsdítő rock dallamokra mutatták be kiváló ritmusérzékről, majd a nagyobbaknál akrobatikus emelési készségekről árulkodó produkcióikat. A nagyobb korosztályok párjainak fiú tagjai profi módon dobálták bájos lánypartnereiket, a nézők lélegzete is elállt egy-egy figura láttán.


A zalalövői művelődési házban három megye - Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala - táncos lábú ifjai fordultak meg ezen a vasárnapon. Itt volt  többek között Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg, Hévíz, Celldömölk, Zalalövő, Hegykő, Káld, Táplánszentkereszt, Csepreg, Mosonmagyaróvár egy-egy rock and roll klubjának, együttesének utánpótlás  csapata.

A továbbjutók készülnek a jövő héten Mosonszolnokon sorra kerülő területi, majd az őszi országos bajnokságra. Akik ott voltak, bizonyára kedvet kaptak a rock and roll-hoz, szerencsére Zalában is mind több klub foglalkozik ezzel a tánccal, amely a lövői közönséget is folyamatos tapsra késztette.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!