2010.11.22. 15:09
Katalin névnapi süteményes est
Két napon át ünnepelték az elmúlt hét végén a Katalinokat, a helyi Turisztikai Egyesület szervezésben Vonyarcvashegyen.
A hagyományos Katalinnapi disznóvágás előestéjén rendezték meg ezúttal először a süteménysütő versenyt. Aki végigkóstolta a több mint tucatnyi féle édességből álló felhozatalt, megtapasztalhatta, hogy a zsűri minden lojalitása nélkül született meg az az eredmény, miszerint valamennyi versenymunka bekerülhetett az első négy helyezett közé.
Az édes estet követő reggeli disznóvágás során is folytatódott a versengés: ezúttal a kolbásztöltésben. A nevezők a házi pálinkával alapozott resztelt májas, töpörtyűs reggeli után 5-5 kilogrammnyi húst kaptak, amit két óra alatt kellett feldolgozniuk. Az ebéd mellet harmonikaszó pezsdítette a hangulatot, a disznótoros vacsorát a Katalin-bálon fogyasztotta el a vendégkör.