Hírek

2010.10.05. 02:25

Georgikon napok: képzés, kutatás és gyakorlat

Keszthely - Az agrárszakmai kutatások és képzések egyik legrégebbi hagyományokkal rendelkező tudományos programját rendezték meg az elmúlt héten a Pannon Egyetem Georgikon Karán.

Horányi Árpád

Az intézmény Festetics úti tanügyi épületében zajlott le az immár 52. alkalommal rendezett Georgikon napok üléssorozata. A tradicionális rendezvény egyik fontos eleme az intézményi és a gyakorlati munka kapcsolatának. A két napon át tartó tanácskozás témaköre ágazatonként a gazdaságos agrártermelés fenntarthatóságának és a bioló-giai sokféleség megőrzésének az összefüggéseit ölelte föl. Több társintézményből érkeztek szakemberek: az európai vízkultúráról a Halászati és Öntözési Kutatóintézet, az élelmiszer-biztonság aktualitásairól a Debreceni Egyetem vezető képviselői tartottak referátumot a plenáris ülésen. Több szekcióban talajtani, kertészeti és egyéb kérdések kerültek napirendre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!