Hírek

2010.10.01. 09:03

A multik milliárdjai - Kampányolt a parlament jobbikos alelnöke

A magyar önkormányzatok válságát elsősorban az okozza, hogy túl sok feladatot raktak rájuk, melyekhez forrást és eszközt nem rendeltek eleget. Többek közt erről beszélt csütörtökön Pölöskén megrendezett fórumon Balczó Zoltán, az országgyűlés jobbikos alelnöke, a párt helyben induló polgármesterjelöltje, Talabérné Fésüs Erika mellett kampányolva.

Varga Andor

Kiemelte: lenne pedig pénz, amit a helyhatóságok javára fel lehetne szabadítani, elég csak arra a 32 milliárd euróra gondolni, amit a multinacionális cégek 2002 és 2008 között nyereségként kivittek az országból.

- Borzalmasan nagy összegről van szó, 32-szer 270 milliárd forintról, miközben például az M0-ás körgyűrű Megyeri-hídja 62 milliárdba került - adott viszonyítási alapot. - Miközben sajnos úgy tűnik, a jelenlegi kormányzat sem tud vagy esetleg akar lépéseket tenni a hasonló folyamatok ellen.


A Jobbik politikusa beszélt arról is, hogy jó, az embereknek kapaszkodóul szolgál, ha egy kis faluban induló polgármesterjelölt megvallja párthovatartozását - különösen, hogy a rengeteg független induló is csak a címke szerint nem tartozik sehova. Az unióval kapcsolatban rámutatott: az emberek pesszimisták vele kapcsolatban, szeretnék, ha az ország visszaszerezne valamit az önrendelkezéséből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!