Hírek

2010.08.12. 17:46

Új városépítő programot hirdet a Fidesz Zalaegerszegen

Újból elindítja a Fidesz a Deák Ferenc Városépítő Programot a megyeszékhelyen - hangzott el a pártszervezet gazdasági elképzeléseit bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón.

Horváth A. Attila

Gyutai Csaba alpolgármester, a Fidesz polgármesterjelöltje elmondta: a kormányzat újraindítja a Széchenyi-tervet, kézenfekvő tehát, hogy a város gazdaságfejlesztési programját összekapcsolják az országos programmal. Már megegyeztek Cséfalvay Zoltán államtitkárral abban, hogy Zalaegerszeg és a minisztérium között együttműködési megállapodás jön létre: mintaprojektet dolgoznak ki a városi és kormányzati program összehangolására. Az új városépítő programnak három fontos eleme lesz: a gazdaságfejlesztés és munkahelyteremtés, az oktatási-szakképzési intézmények fejlesztése, valamint az infrastruktúra-fejlesztés.

Rigó Csaba, az önkormányzat gazdasági bizottságának elnöke jelezte: városi vállalkozói szenátust hoznak létre. Elsősorban a kkv-k képviselőiből áll majd e tanácsadó testület, amely részt vesz a megyeszékhely gazdasági stratégiájának kialakításában. Gyutai Csaba hozzátette: az önkormányzat emellett támogatást nyújt majd a helyi vállalkozásoknak a pályázati önerők előteremtéséhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!