Hírek

2010.08.12. 17:29

Jobbik: hazai piacon hazai áru

Támogatja a Hangya Szövetkezeti Mozgalom újjáélesztését a Jobbik: céljuk, hogy összefogják a hazai élelmiszeripari termelőket és feldolgozókat, akik így nagyobb súllyal lehetnének jelen a piacon.

Horváth A. Attila

Völgyi Zoltán, a mozgalom megyei szervezője, a Jobbik lenti elnöke számolt be a kezdeményezésről csütörtöki sajtótájékoztatóján. Kifejtette: szeretnék elérni, hogy minél több tudatos vásárló legyen, akinek fontos a hazai munkahelyek támogatása. Továbbá lehetőséget teremtenének arra, hogy a fogyasztók kitűnő minőségű, biztonságos magyar élelmiszerhez juthassanak.
 Az egyre nagyobb arányú hazai tulajdonú termelés, feldolgozás és kereskedelem mind több munkahelyet tudna teremteni a vidéki falvakban is - tette hozzá.

Pete Róbert, a Jobbik zalaegerszegi elnöke szintén úgy látja: a magyar élelmiszeripar ismét húzóágazat lehet.
- Ezért a jövő héten konzultációt kezdeményezünk a helyi politikai, szakmai szervezetekkel az egykor virágzó, de az elmúlt időszakban tönkretett egerszegi élelmiszeripar újjászervezéséről  mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!