Hírek

2010.08.31. 02:28

Fejtőre emlékeztek

Az új Pólus Közéleti és Kulturális Egyesület tartott tegnap koszorúzással egybekötött ünnepséget a 101 évvel ezelőtt született Fejtő Ferenc író, történész és publicista emléktáblájánál Nagykanizsán.

Kelemen Valéria

A Csengery út 22. szám alatti háznál - melynek falán az európai hírű gondolkodó születésének 100. évfordulójára tavaly állított emléktáblát a kanizsai önkormányzat és a Fejtő Ferenc Alapítvány - tegnap este Halász Gyula önkormányzati képviselő a szervező egyesület nagykanizsai tagozata nevében mondott köszöntőt. Szólt Fejtőről, a humanistáról, aki konzervatívnak, liberálisnak és szociáldemokratának tartotta magát, s akiben jól megfértek ezek az irányzatok, melyek értékei életútja részévé váltak. - Úgy érzem, mindannyiunk kötelessége Fejtő Ferenc emlékének ápolása, ezért barátainak és tisztelőinek nevében további eredeti dokumentumokat és fotókat kívánunk felajánlani a készülő Fejtő Ferenc Emlékház javára - mondta Halász Gyula, majd a Pólus Közéleti és Kulturális Egyesület kanizsai tagozatát képviselve, Czuczi Tündével és Röst Jánossal együtt koszorúzott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!