Hírek

2010.01.14. 18:22

MDF-SZDSZ közös választási lista készül?

A hírek szerint előrehaladott tárgyalások zajlanak az MDF és az SZDSZ között a választási együttműködésről. Zalai pártvezetőket kérdeztünk a fejleményről.

Szabó Judit

- Kapós lett az MDF, hiteles, szakszerű és ésszerű politikájának köszönhetően - kommentálta a hírt Baján Antal, a Magyar Demokrata Fórum megyei szervezetének elnöke, hozzátéve, s ezt Bokros Lajos személye hitelesíti.

Baján Antal elmondta, úgy látja, a Szabad Demokraták Szövetsége mint párt elveszítette az emberek bizalmát, de jónéhány mértékadó, közismert, s akár helyben köztiszteletben álló, a civil életben, a munkájában bizonyító   SZDSZ-es politikus, vagy szimpatizáns helyet találhat magának az MDF égisze alatt.
-  A többpártrendszer szabadságharcosai vagyunk, mert senkinek sem lenne jó, ha  két párt és a szélsőségesek határoznák meg Magyarország jövőjét  - így Baján Antal. 

A hírek szerint a két párt országos vezetése arról tárgyal, hogy középen álló, afféle demokratikus centrumként felfogható politikai tömörülés jelenne meg a közös listával a palettán. Erre kerülnének ismert  SZDSZ-es politikusok.

- Vegyük ezt előzetes, országos és budapesti  tárgyalásnak, a továbbiak majd a helyi döntésektől függnek-  jelezte Vitkovics Péter, a megyei SZDSZ szervezet második embere. - Úgy vélem, egyelőre csupán laza együttműködésről beszélhetünk. Hogy vidéken, a mi megyénkben  végül mi valósul meg ebből, arról még túl korai lenne bármit mondani.

A két  az öt százalékos bekerülési küszöb körül álló  kis párt Zala megyei vezetőitől megtudtuk, a jelenlegi állás szerint mind az öt zalai egyéni választási körzetben indítanak képviselőjelöltet. Az MDF konkrét nevekkel is rendelkezik, míg az SZDSZ elvi hozzájárulásokkal bír.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!