Hévíz

2014.07.04. 16:55

Semmelweis-napot tartottak a fürdőkórházban is

Hévíz - Pénteken a fürdőváros Szent András Reumakórházában is megtartották a Semmelweis-napi ünnepséget, melynek keretében kitüntetéseket és kinevezéseket is átadtak.

Szakál Eszter

A rendezvényen dr. Fülöp Jánosné diplomás ápolónő elevenítette fel Semmelweis pályájának legfontosabb állomásait. Az életút üzenetéről szólva elmondta: az egészségügyben dolgozni ma is lemondást, de egyben kiválasztottságot is jelent. Szerinte ezt a hivatást általában nem úgy választják, hanem az egészségügy találja meg az arra alkalmasakat.

A szolgálatot, a másokért tenni akarás és tudás fontosságát hangsúlyozta köszöntőjében dr. Kvarda Attila fő-igazgató is, aki az ágazat és az egészségügyben dolgozók gondjai mellett a hévízi kórház helyzetéről is szólt. Hangsúlyozta: az intézmény finanszírozása a többi fekvőbeteg intézetéhez képest jónak mondható, nincs lejárt tartozásuk, és évről évre fejlesztéseket is meg tudnak valósítani. Kiemelte, hogy a fedett fürdőben jelenleg is légtechnikai felújítás zajlik. Ahhoz, hogy a folyamatos átalakítások alatt is zökkenőmentesen működjön az intézmény, a dolgozók áldozatos munkája is kell.

Dr. Bergmann Annamária veszi át az elismerést dr. Kvarda Attilától (Fotó: Szakál Eszter)

Az ünnepségen elismeréseket is átadtak. Dr. Strecker Ottó emlékérmet kapott kiemelkedő egészségügyi szakmai munkájáért dr. Bergmann Annamária reumatológus főorvos, aki 35 éve dolgozik a hévízi kórházban. Nevéhez elismert balneológiai előadások kapcsolódnak, s az ő szerkesztésében jelent meg 2014 januárjában a Hévízi gyógymódok című kötet is. A szakmai újításokért adható Dr. Moll Károly-emlékérmet idén Lovász Lajos gyógymasszőrnek ítélték oda a betegségspecifikus masszázsok kifejlesztésében és elterjesztésében végzett tevékenységéért. Az ünnepségen vette át főorvosi kinevezését dr. Hontvári Lívia, adjunktusi kinevezést pedig dr. Tóth Gyula.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!