Ötfős csapatokkal

2023.04.27. 15:30

Fenntarthatósági vetélkedő a palini Inkey-iskolában (galéria, videó)

Nagykanizsa palini városrészének Inkey-iskolájában első alkalommal szervezték meg az Inkey fenntarthatósági vetélkedőt, mely tematikáját a fenntarthatósági témahét kiemelt témái, mint a biodiverzitás, a fenntartható értékek, az energia és a hulladék köré csoportosították.

Benedek Bálint

Simon Mónika előadását követően játékos feladatok vártak a csapatokra

Fotó: Szakony Attila

Az eseményre nyolc helyi és környékbeli általános iskola diákjai jelentkeztek, akik ötfős csapatokban mérték össze tudásukat. A nap első felében Simon Mónika, a 10 Millió Fa Alapítvány Zala vármegyei képviselője tartott előadást, majd a fiatalok ehhez kapcsolódó feladatokat oldottak meg. Ezt követően Musits Róbert, az IMRO Alapítvány elnöke szintén a környezetvédelem témakörét járta körül. Majd a modern technikát segítségül hívva a gyerekek egy speciális mobiltelefonos applikációval az iskolát körülölelő háromhektáros Inkey parkban interaktív feladatokat oldottak meg.

– A feladatok helyes megoldásához szükség lesz az együttgondolkodásra, a közös munkára – fogalmazott Kustor Zsófia Ágnes, az Inkey-iskola igazgatója. – Azért, hogy kellően átmozgassuk őket, egy rövid gyalogtúrát szerveztünk a közelben lévő palini tóhoz, az útvonalat további ügyességi feladatokkal is színesítettük. A Palini Általános Iskola Baráti Köre Alapítvány jóvoltából a gyerekek ebédet kaptak, majd ugyancsak a szervezetnek köszönhetően egy fűszerágyást a nyolc résztvevő együttes tagjai különféle növényekkel ültetnek be.

A vetélkedőt a Nagyrécsei-iskola csapata nyerte az Inkey-iskola és a zalaszentbalázsi Petőfi-iskola együttesei előtt.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában