Gasztronómiai élménnyel is gazdagodhattak

2018.11.20. 13:00

Táncházat tartottak kicsiknek és nagyoknak Zalalövőn

Mintegy százan vettek részt azon a szombat esti táncházon, melyet a Gyéres zenekarral közösen a Salla Táncegyüttes tagjai tartottak a város művelődési központjában.

Gyuricza Ferenc

A táncok tanításában Nagy Lóránt (középen) és táncos partnere, Hargitáné Kovács Tímea járt élén Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

A rendezvényen előbb a gyermekeknek tanítottak táncokat, majd a felnőttek következtek. A két rész között a néhány napja elhunyt Kiss István táncpedagógusról is megemlékeztek, aki éveken át szakmai vezetője és koreográfusa is volt a zalalövői táncegyüttesnek.

– A Salla Néptáncegyüttes jövőre ünnepli fennállása 15 éves jubileumát, ennek apropóján egy nagyszabású, egész estét betöltő, önálló műsorral készülnek – mondta Lukács Andrea, a Salla Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója. – A születésnapi gála mellett egyéb programok megtartására is vállalkoztak, ezek sorába tartoznak a táncházak. A Csoóri Sándor Alap támogatásával Zalalövőn két ilyen estet tartunk, a következőt a farsangi időszakban, a terveink szerint február 2-án rendezzük meg.

A táncok tanításában Nagy Lóránt (középen) és táncos partnere, Hargitáné Kovács Tímea járt élén Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

A szombat esti táncházban mintegy félszáz gyermek, s hasonló számú felnőtt vett részt. Voltak köztük egykori néptáncosok, de akadtak olyanok is, akik ezen a rendezvényen ismerkedtek a folk-lór alapjaival. A programhoz a Zalalövői Tájház Egyesület is csatlakozott, ők arról gondoskodtak, hogy a jelenlévők gasztronómiai élménnyel is gazdagodjanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!