Zene

2017.09.27. 12:00

Utazás a retró világába

Ötödik alkalommal rendezték meg pénteken a Batthyány-gimnáziumban a Virág Benedek Kórus csapatépítő tréningjét: A dallamok éjszakáját.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila

A hagyományos vidám, zenés évkezdő esemény idei témája az 1970-es és 1980-as évek pop és diszkó világát elevenítette meg. A retróhoz kapcsolódva a iskola zeneszerzője, Gölles Martin a Queen együttes dalaiból kórusátiratot állított össze, s ezt tanulta be a Virág Benedek Kórus.

- A három legnagyobb slágert alapul véve készítettem a Queen Medley átdolgozást, melyet a régebbi tagok mellett az újaknak is meg kellett tanulni – fogalmazott Gölles Martin. – A dallamok éjszakája sorozat tulajdonképpen a közösségépítő összejövetel, mely különféle vetélkedőkkel, játékokkal és jelmezversennyel igyekszik eltűntetni a korosztályok közötti különbséget.

A Batthyány-gimnázium Virág Benedek Kórusának karnagya, Cseke József (balról) komolyan vette a retró hangulatot. A fiatalok a legendás Queen együttes dalait énekelték Fotós: Szakony Attila

A közel 60 tagú vegyes kórust Cseke József karnagy vezeti, mely Balogh László, a Batthyány-gimnázium igazgatója szerint az egyik legfontosabb közösség az iskolában, akik az ifjú Gölles Martin jóvoltából új lendületet kaptak.

- Négyévente mindig megújulnak, de ennek ellenére a folytonosság megvan a kórusban – tette hozzá. – A keszthelyi Helikon fesztiválokon elért sikerek mutatják, hogy ez a kórus minőséget képvisel a megyei palettán. A tehetséges fiatalok ékei ennek a gimnáziumnak, s igyekszünk őket támogatni, hogy a jövőben is büszkék lehessünk rájuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában