Fokozott rendőri, polgárőri jelenlét várható mindenhol

2024.05.01. 07:00

Parkolási információk az alsóerdei majális idejére

Idén az Alsóerdei Sport- és Élménypark területén rendezik meg az alsóerdei majálist, s attól nem messze, a volt Tungsram-pálya területén tartják a KutyaJó Majálist.

Zaol.hu
Alsóerdő parkoló 
Fotó: ZH

A rendezvények megközelítése az alábbi módokon lehetséges:

1. gyalogosan 
2. kerékpárral a kijelölt kerékpárúton 
3. gépjárművel.

A szervező Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ azonban mindenkit arra ösztönöz, hogy a rendezvények területét, akárcsak a régi szép időkben, elsősorban gyalogosan közelítsék meg, mert a parkolóhelyek száma korlátozott a helyszíneken. 

A rendezvény teljes ideje alatt tilos lesz gépjárművel behajtani az Alsóerdei Sport- és Élménypark területére, a benti és a közvetlen mellette lévő parkolót a kiszolgálószemélyzetnek és a fellépőknek biztosítják a szervezők, így kérik, hogy a park bejáratait mindenki hagyja szabadon, ott ne álljon meg. A rendezvény biztonságos és zavartalan lebonyolítása érdekében kérik az autóval érkezőket, hogy csak a kijelölt parkolóhelyeken álljanak meg és ott, ahol a KRESZ engedi. 

Azért, hogy a látogatók minél közelebb tudjanak megállni, az Alsóerdei Bringapark mellett több mint 150 gépjárművet befogadó ideiglenes, ingyenes parkolót alakítanak ki az autóval érkezőknek. Kérik a parkoló KRESZ-szabályok szerinti használatát, és a türelmet a többi autóssal szemben.

Kijelölt parkolóhelyek: 

az alsóerdei bicikliút melletti füves terület, az Aranyoslapi forrásnál található parkolók, a Kertváros, valamint a Landorhegy nyilvános parkolói.

Ahol nem lehet megállni: 

a KRESZ által tiltott helyeken, magánházak kapubeállóiban, privát parkolókban (Erdőgyöngye, Erdészet, Azáleás ház stb.) 

A biztonság érdekében fokozott rendőri, polgárőri jelenlét várható mindenhol.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában