Tájékoztató a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamarában

2024.05.01. 10:30

Hitelprogram a hazai kkv-szektor tagjainak

A KKV Technológia Plusz Hitelprogramról tájékoztatták a vállalkozókat a minap a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamarában.

Pásztor András

Radics Bálint tájékoztatta a vállalkozókat

Fotó: ZH-Archívum

Az érdeklődőknek Radics Bálint, a nagykanizsai Széchenyi Programiroda vezető tanácsadója ismertette az aktuális EU-s pályázati felhívásokat, kiemelten az április 30-tól igényelhető KKV Technológia Plusz Hitelprogramot.

– A hitelprogram célja a mikro-, kis- és középvállalkozások olyan beruházásainak támogatása, ahol a vállalkozások rövid és közép távon bevételt termelő, megtérülő technológiákba fektetnek be, azonban a tőke- és hitelpiaci feltételek akadályozzák a finanszírozást – jelezte Radics Bálint, majd hozzátette:  a több mint 155 milliárd forint keretösszegű hitelprogramban a legalább 5 főt foglalkoztató és minimum 1 teljes lezárt üzleti évvel rendelkező vállalkozások pályázhatnak. A 0%-os kamatozású, 10 és 100 millió forint közötti összegben felvehető MFB-hitel az MFB Pontokon lesz elérhető. A hitel felhasználható új eszközök, gépek beszerzésére, megújuló energiaforrást hasznosító, azaz a zöld energiát támogató technológiák megvásárlására, valamint szoftverek beszerzésére, illetve igénybe vehető képzési és tanácsadási szolgáltatás is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában