Az Alpin Green szakemberei szüntetik meg a balesetveszélyt

2024.04.05. 11:48

Eltávolítják a templom mellett álló kislevelű hársfát

A viharban törtek le róla nagyobb darab ágak.

Arany Gábor

Nagy méretű ág hasadt le a fáról

Fotó: ZH

Várhatóan ma befejeződik a petrikeresztúri Szent Kereszt Felmagasztalása templom mellett álló kislevelű hárs eltávolítása. Mint beszámoltunk róla, március 29-én este a viharban a római katolikus templom mellett álló terebélyes méretű kislevelű hárs lehasadó ágai rázuhantak az épületre. Emiatt a templom tetejének egy része megrongálódott, ereszcsatornája részben leszakadt, több tetőcserép eltörött, elmozdult helyéről. A balesetveszélyre tekintettel a templom közvetlen környezetét lezárták, szalaggal elkerítették, a belépést megtiltották. A veszély elhárításáig az istentiszteletek is elmaradtak. 

A fa eltávolítását csütörtökön kezdték el az Alpin Green Kft. szakemberei. Mint a cég képviseletében Tóth-Tanner Katalin érdeklődésünkre beszámolt róla, a fa biztonságos kivágását, feldarabolását a tervek szerint pénteken befejezik, ezzel megszűnik a balesetveszély.

Alpinista technikával távolítják el a templom mellett álló, balesetveszélyessé vált hársfát 
Fotó: ZH

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában