Még egy hétig látogatható

2024.01.07. 17:30

Varázslatos képek a mesekönyvekből a zalaegerszegi Városi Hangverseny és Kiállítóteremben

Szegedi Katalin illusztrátor képei január 13-ig, azaz még egy hétig láthatók a zalaegerszegi Városi Hangverseny és Kiállítóteremben. Az alkotásokat sokan ismerik, egyedi stílusa, álomszerű, lágy világa számos mesekönyv lapjain köszön vissza.

Arany Horváth Zsuzsa

Kötetborító Szegedi Katalin rajzaival

Fotó: ZH-gyűjtés

A hagyományos akvarell technikán túl alkalmaz kollázst, fest akrillal – de mindig kézzel. Gyakran dolgozik együtt Boldizsár Ildikóval, kiemelendő az Amália álma című kötet, legutóbb pedig a Fekete Világkerülő Ember meséi jelent meg alkotómunkájuk eredményeként.

 

Munkájáról így vall: “Mesekönyveket rajzolok. Ez a munkám, a hobbim, az életem. Boldog vagyok, hogy azt csinálhatom, amire világ életemben vágytam… Egy gyönyörű Andersen-mesekönyv oly nagy hatással volt rám gyerekkoromban, hogy azt hiszem, innen táplálkozik a meseszerű szépség iránti vonzalmam…” 
A kiállításon a festmények mellett feltűnnek a művész által tervezett bábok is.

 

Szegedi Katalin 1991-ben diplomázott a Magyar Iparművészeti Egyetem (ma MOME) grafika–könyvtervezés szakának mesterképző intézetében. Az egyetem elvégzése óta főként mesekönyveket ír és illusztrál, emellett számos színházi, elsősorban tervezői feladata is van.

Aki teheti, és még nem látta, ne hagyja ki az egerszegi kiállítást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában