Vadkörtefa fehéret virágzik – Körtemuzsika Szentkozmadombján

2024.01.02. 18:44

Alkotói pályázat egy 150 éves vadkörtefáról Szentkozmadobján

Még az elmúlt évben hirdette meg alkotói pályázatát Vadkörtefa fehéret virágzik – Körtemuzsika Szentkozmadombján elnevezéssel a közép-zalai község könyvtára. Az érdeklődőktől azt kérték: bármely művészeti ágban nyújtsák be pályaművüket, ami lehetőség szerint kapcsolódjon a településen található 150 éves vadkörtefához is.

Gyuricza Ferenc

A Szentkozmadobmján élő Takáts Eszter énekes Turbuly Lilla pályázatra írt versét adta elő megzenésítve

Fotó: Gyuricza Ferenc

A terebélyes vadkörtefa a települési értéktár részét képezi, s a falubeliek rendkívül büszkék rá, ezért nemcsak a helyi védelem alá vételét kezdeményezik, de – mint azt Káli Lajos polgármester kiemelte – többek közt egy pihenőhelyet is szeretnének majd kialakítani a környezetében. Az alkotói pályázat – amelynek eredményhirdetését karácsony és újév között, közösségi programmal összekötve tartották a település faluházában – egyik célja szintén az volt, hogy a vadkörtefára hívja fel a figyelmet.

Az Olaszországban élő Vörös Natália hangszeres előadással is pályázott
Fotó: Gyuricza Ferenc

Az eredményhirdetés kapcsán Káli Erika, a község falugondnok-könyvtárosa, a települési értéktár bizottság elnöke arról beszélt, hogy felhívásukra több mint harminc pályamű érkezett, köztük legnagyobb számban képzőművészeti alkotások, azaz rajzok, festmények, grafikák, fényképek és mandalák, melyekből kiállítást rendeztek be a faluházban. Emellett versekkel és prózai művekkel, hangszeres előadásokkal, valamint énekes produkcióval jelentkeztek még az érdeklődők, utóbbiakat szintén bemutatták a helyszínen. Az alkotók legfiatalabbja mindössze öt esztendős, míg a legidősebb pályázó 71 éves volt. A benyújtott alkotásokat elismert, s a településhez szintén kötődő művészekből álló zsűri bírálta el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában