Jézus második eljövetelére készülve

2023.12.04. 16:30

Az ítélet tárgya a szeretet törvényének, parancsának a megtartása lesz

Papp Gábor polgármester gyújtotta meg a hévízi Szentlélek-templom adventi koszorúján az első gyertyát a szombati előesti szentmise kezdetén.

Péter B. Árpád

Papp Gábor polgármester lobbantotta lángra az első gyertyát a templom adventi koszorúján

Fotó: Péter B. Árpád

Az advent azt is üzeni: várjuk Jézus második eljövetelét – emlékeztetett szentbeszédében Kiss László, a Keszthely-zalaszentgróti kerület esperese, Hévíz plébánosa. „Hogy mikor érkezik meg, nem tudjuk, ezért figyelmeztet bennünket állandóan a készenlétre, hiszen nem ismerjük sem a napot, sem az órát”, fogalmazott.

– Úgy kell élnünk, hogy ha Isten elszólít bennünket e földi életből, nyugodtan meg tudjunk állni az ítélőszéke előtt. Az ítélet tárgya pedig a szeretet törvényének és parancsának a megtartása lesz – emelte ki László atya.

Kiss László: Az Istentől kapott talentumot önmagunk és embertársaink javára kell használnunk
Fotó: Péter B. Árpád

S ha gyarló módon is, de próbálunk ehhez hűek maradni, akkor nincs mitől félnünk, folytatta Hévíz plébánosa, aki arra hívta fel a figyelmet, az üdvösségre egymást segíthetjük, például, ha észrevesszük a másik ember nehézségeit, problémáit, de gátolhatjuk is életünkkel, szavainkkal, cselekedeteinkkel.

Az Istentől kapott talentumot önmagunk és embertársaink javára kell használnunk, hogy valóban eljussunk az üdvösségre, jelentette ki Kiss László, aki elmondta: a Szentlélek-templomban december 4. és 24. között, hétfőtől péntekig reggel hat órakor rorátékat tartanak.

A vasárnap reggeli szentmisén a Collegium Musicum Jaurinense – vagyis a győri Loyolai Szent Ignác bencés templom fiúkórusa – látta el a zenei szolgálatot, gregorián és reneszánsz tételeket előadva. A XVII. századi gyökerekkel rendelkező együttest Kelemen Áron OSB atya alapította újra 2002-ben.

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában