Harmincadik alkalommal rendezték meg

2023.10.05. 08:00

A dél-zalai tájat járták be a túrán

A Dr. Mező Ferenc Gimnázium, valamint a Kanizsa Kul-Túra Egyesület harmincharmadik alkalommal rendezte meg a Kanizsa teljesítménytúrát. A kellemes őszi időjárásban a környék szépségeit fedezhették fel a túrázók.

Benedek Bálint

Egy összetartó család, négy gyermekkel indult el a teljesítménytúrán. A rajtnál: Sós-Valentin Ferenc, Sós-Valentin Ferencné, Sós-Valentin Mátyás, Sós-Valentin László, Sós-Valentin Eszter és Sós-Valentin Ágnes

Fotó: ZH

A kanizsai túrát az Aktív Magyarország program is támogatta, sőt az Észak-Dunántúli kupa és az Európai Sporthét #BeActive programjai közé is bekerült. A szervező, Dávidovics Mária beszámolójából kiderült: a Mező-gimnáziumtól rajtolva 43 település 229 nevezője kellemes, őszi napsütésben túrázhatott. Az indulók, 10, 20 vagy 30 kilométer tettek meg.

- A túra során láthatták a Nagybagolai-hegyről a szép környezetű Csónakázó-tavat - mesélte. - Bagolát, a Szigecskei rét őszikéit, a Liszói-, Mórichelyi-hegyet, a Miklósfai parkerdőt, a Romlottvár szomorú képet sejtető, immár nem látogatható helyét, a Sétakert bejáratát, öreg fáit. Rendezvényünkön a legfiatalabb túrázó Sós-Valentin Ágnes (10 km), Golecz Bálint (20 km), Csonka Péter (30 km), míg a legidősebb túrázó Papp László (10 km), Ferecskó Kálmánné (20 km) és Szele József (30 km) volt.

A célba sikeresen beérkezők a táv kitűzőjével, emléklappal, szponzorok ajándékaival, valamint a teljesítés élményével lettek gazdagabbak. A legnagyobb létszámmal és a legtöbb kilométer teljesítésével a Dr. Mező Ferenc Gimnázium 10.c osztálya nyerte el a különdíjat, de az intézmény 11.c osztálya is dicséretet érdemel, ők a második helyen végeztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában