A karcagi Szepesi Tibor lett az Év Polgármestere

2023.09.29. 17:30

Zalaegerszegen, a ZalaZONE Járműipari tesztpályán tartották a városvezetők randevúját

„Az önkormányzati rendszer legfontosabb értéke az önállóság, a közvetlen választásokon alapuló demokratikus működés, ám ugyanúgy fontos a folyamatos alkalmazkodás és az időben meghozott szakszerű döntések” – fogalmazott beszédében Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára Zalaegerszegen, a ZalaZONE Járműipari Tesztpályán tartott Városi Polgármesterek Randevúján pénteken. A szakmai és baráti találkozót 28. alkalommal szervezte meg a Szféra Európa.

Mozsár Eszter

Dukai Miklós államtitkár átnyújtja az Év Polgármestere díjat a zalaegerszegi ZalaZONE tesztpályán a karcagi Szepesi Tibornak. Mögöttük Hegedűs Ágota, az Év Alpolgármestere, dr. Szalai Tibor, az Év Jegyzője és dr. Oltványi Tamás.

Fotó: Seres Péter

Dukai Miklós államtitkár először dr. Pintér Sándor belügyminiszter üdvözletét és üzenetét adta át, majd beszédében hangsúlyozta: az előttünk álló időszakban nemcsak erős, cselekvőképes, világos jövőképpel rendelkező kormányra van szükség, hanem ugyanilyen célokkal és képességekkel rendelkező önkormányzatokra is.

- A jövőben a legfontosabb célunk az önkormányzatiság stabilitásának megőrzése. Nincsenek könnyű helyzetben a települések vezetői, hiszen az egyre inkább előtérbe kerülő szolgáltatói szemléletet kell megvalósítaniuk. A globális kérdésekre adott helyi válaszok megtalálása új stratégiaalkotási képességeket igényel, miközben egyre inkább felértékelődik az innováció szerepe - mondta a politikus.

A 28. Városi Polgármesterek Randevúján részt vett dr. Paál Attila, a Zala Vármegyei Önkormányzat elnöke, Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, Vigh László, prof. dr. Palkovics László, Balaicz Zoltán, Dukai Miklós önkormányzatokért felelős államtitkár, Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkár és dr. Oltványi Tamás.
Fotó: Seres Péter

A városi polgármesterek találkozóján prof. dr. Palkovics László, az N7 Holding Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt. vezérigazgatója azt mutatta be, hogy az elmúlt 10 esztendőben miképpen lépett az innováció és megújulás útjára Zalaegerszeg. Emellett prezentációjában a tesztpályát és az arra épülő kutatási-fejlesztési ökoszisztéma jövőképét mutatta be. Nagy Bálint országgyűlési képviselő, közlekedésért felelős államtitkár egyebek mellett az Építési és Közlekedési Minisztérium célkitűzéseit említette, ami egyfelől a gazdaságpolitikához való hozzájárulást, másrészt a lakosság megfelelő mobilizációját segíti. 2010 óta napjainkig 23,5 ezer milliárd forint értékben valósított meg fejlesztéseket a magyar állam, mondta Nagy Bálint.

A vendégeket Balaicz Zoltán polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő a zalai vármegyeszékhely nevében, míg a tavalyi találkozónak otthont adó Komárom nevében dr. Kreft-Horváth Loránd alpolgármester köszöntötte. A találkozó házigazdájaként dr. Oltványi Tamás, a Szféra Európa Kft. ügyvezető igazgatója szólt a jelenlévő mintegy 150 településvezetőhöz.

A díjazottak Dukai Miklós társaságában Fotó: Seres Péter

A Városi Polgármesterek Randevúján a hagyományokhoz híven elismeréseket adtak át. Az országos internetes szavazás alapján 2023-ban az Év Polgármestere díjat a karcagi Szepesi Tibor, az Év Alpolgármestere díjat pedig a ceglédi Hegedűs Ágota vehette át. Az Év Jegyzője kitüntetést Budapest II. kerületének jegyzője, dr. Szalai Tibor kapta. 
Az ünnepség végén a vendégek a járműipari tesztpályát tekintették meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában