Az első ötcsillagos strand

2023.06.30. 17:00

A minőséget tanúsító védjegyet kapott a vonyarcvashegyi Lido

Elsőként nyerte el a turisztikai minőségtanúsító testület által odaítélt „Magyarország kincsei” védjegyet a vízparti strand kategóriában a vonyarcvashegyi Lido.

Péter B. Árpád

Az első, vízparti strandnak járó védjegyet Könnyid László (jobbról) nyújtotta át Pali Róbertnek

Fotó: Péter B. Árpád

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület ügyvezető igazgatója a strand árnyas fái alatt elmondta: ez az ernyővédjegy különféle turisztikai attrakciókat minősít, például a hazai szabadvízi strandokat, várakat, kastélyokat, gyógy- és wellnessfürdőket, gyógyhelyeket.

A szakember kifejtette, két év alatt várhatóan több mint 80 védjegytáblát ítélnek oda, hiszen a Kisfaludy strandfejlesztési konstrukció utolsó ütemében a nyertes önkormányzatok vállalták ennek megszerzését. A határidő 2024-ben jár le.

Könnyid László: Az öt csillag azt jelenti, mindent megtalál a vendég, ami eszébe juthat egy strandi pihenéskor
Fotó: Péter B. Árpád

Könnyid László bejelentette: az első elismerést a vonyarcvashegyi Lido szerezte meg, ráadásul a legmagasabb, ötcsillagos minősítéssel.

– A tanúsítási folyamat, összetett előkészítés után, több órás helyszíni vizsgálatot jelent, amelynek során feltérképezzük: mi az, ami megvan, s mi az, ami esetleg fejlesztésre szorul. Az öt csillag azt jelenti, mindent megtalál a vendég, ami eszébe juthat egy strandi pihenéskor – szögezte le az igazgató.

Pali Róbert, Vonyarcvashegy polgármestere a védjegytábla átvétele után lapunknak leszögezte, mindez hosszú fejlesztéssorozat eredménye, amelyet kormányzati és MTÜ-források is segítettek az elmúlt években.

Pali Róbert: Fontos cél, hogy a vonyarcvashegyi pihenés maradandó élményt adjon s visszatérésre csábítson
Fotó: Péter B. Árpád

– A célunk az volt, hogy ne csak nyári élményhelyként tekintsünk a strandunkra, hanem egy többgenerációs, családbarát, az idelátogatóknak élménygazdagságot nyújtó, rekreációs központként. A fejlesztéseinkkel is arra törekszünk, hogy ezt a cél szolgáljuk. Például az ingyenes parkolással, a díjmentes wifi-szolgáltatással, az online jegyvásárlással, vagy éppen, mivel a Balatoni Bringakörút

mellett vagyunk, töltőállomással, szervizponttal, s nálunk egyedülálló kerékpáros széf is van – sorolta a nagyközség első embere.

Már pénteken kora délelőtt is akadtak vendégei az ötcsillagos strandnak
Fotó: Péter B. Árpád

Pali Róbert hozzátette: fontos cél, hogy a vonyarcvashegyi pihenés gyerekeknek és felnőtteknek is maradandó élményt adjon s visszatérésre csábítson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában