Húsvéti csobbanás

2023.04.08. 15:00

Tucatnyian merültek az ötfokos Balatonba nagypénteken

A révfülöpi Szabadidősport Egyesület első ízben megrendezett húsvéti csobbanásán tucatnyian merültek az ötfokos vízbe nagypénteken Kammerer Zoltán olimpiai bajnok kajakossal együtt a Szigeti strandon.

veol.hu

Forrás: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az egyesület elnöke, Kovács Katalin, Cini, az ötletgazda vallotta, hogy mivel egyre többen fürdenek már télen, úgy gondolta, hogy egy jeles napon az egyesület is szervezhetne hasonló eseményt.

– Nagyon örülök, hogy ma ennyien eljöttek, főként, hogy az egyesület tagja, Kammerer Zoltán is velünk tart. Terveink szerint jövőre ugyanezt tesszük, a hagyományteremtésben az önkormányzat is mellénk áll – mondta Cini, aki később, mikor már kijött a vízből, elárulta, hogy nagyon élvezte a fürdést. Minden évben április végén kezdi a strandszezont, így hozzászokott a hideg vízhez, ha nem is ilyen alacsony hőmérsékletűhöz.  

Porffy Csaba, az egyesület titkára a sétás bemelegítést vezényelte, miközben elárulta, hogy gyermekkorában Schirilla György volt a példaképe, de akkor még nem mert bemenni a hideg vízbe. – Azóta kinőtte magát a téli fürdés, bebizonyosodott, hogy egészséges a hideg vízben csobbanni. Fontos azonban előtte bemelegíteni, és azzal elérhető, hogy átessünk egy holtponton, amikor megszűnik a hidegérzet. Ezt egy speciális légzőgyakorlattal lehet fokozni – mondta Csaba, aki aztán a vízben gyakorolta is a légzést a résztvevőkkel. 

A háromszoros olimpiai bajnok ezúttal kajak nélkül ment bele a Balatonba. Kammerer Zoltán lapunknak elmondta, hogy fürdött már ilyen hideg vízben, de nem a tóban. – Úgy hatéves koromban voltam először Révfülöpön, május elején, az akkori Fősped üdülőjében. Hideg volt, nem volt jó élmény. Tavaly voltam itt újra, akkor már nyáron, SUP-ozni, és megkedveltem a a balatoni fürdőzést. Most újra megpróbálom – mondta a bajnok, aki elárulta, hogy a környéken szeretne építkezni, így a jövőben gyakrabban megfordul majd a révfülöpi strandon. 

Részeletek és galéria a veol.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában