Zaol podcast

2023.04.21. 07:00

Gyermekkorban kell elkezdeni az érzékenyítést – a Zaol-podcast vendége az Állatvédelmi Nevelés Egyesület

Létezik az emberek és állatok boldog együttélése? Minél többen hallatják hangjukat és jut el fontos információ már a legkisebbekhez, akkor bizony van remény, hogy a felnövekvő generációkat – és sokszor önmagunkat - tanítva gyökeresen megváltoztassuk a szemléletmódunkat és hozzáállásunkat az állattartással kapcsolatosan, amennyiben szükséges.

Mozsár Eszter

Nagy Veronika alelnök és Jánky Szilvia elnök

Fotó: Fehér Márk

A 2022 szeptemberében alakult zalaegerszegi Állatvédelmi Nevelés Egyesület célja elsősorban az ismeretterjesztés, méghozzá játékos és könnyed formában. Az indulást követően leginkább a közösségi médiában aktívak, ám idővel egyre több programot szeretnének szervezni. Tartottak már érzékenyítő órát Gutorföldén, nyáron interaktív tábort szerveznek a gyerekeknek Zalaegerszegen, miközben tervben van, hogy az oktatási intézményeket is felkeresik majd. A tartalmak összeállítása során figyelembe vették a leggyakoribb állatvédelmi problémákat, amikkel kapcsolatban a zalai állatvédő szervezetek készségesen adták át tapasztalataikat.

Nem véletlen az edukáció iránti vágy, mivel a Zaol-podcast két vendége, Jánky Szilvia elnök és Nagy Veronika alelnök is pedagógus, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Csány László Technikumában tanítanak.

– Régóta szerettem volna valami hasznosat, többet tenni ezen a területen – mondta Szilvia, aki angoltanárként is szóba hozza óráin az állatvédelmet. – Környezetgazdálkodási agrármérnökként szereztem diplomát először, önkénteskedtem állatmenhelyen, több száz madarat mentettem, jelenleg is mentett kutyusom van otthon.

– Én magyar-irodalom szakos tanárként dolgozom, gyermekkorom óta él bennem az állatszeretet. Néhány hónap múlva egy programsorozat keretében találkozhatnak velünk személyesen is – hallottuk Veronikától.

Aki szeretne többet megtudni az állatok tartásával kapcsolatosan vagy érdekes témákat olvasna a témában, keresse fel az Állatvédelmi Nevelés Egyesület weboldalát:

https://allatvedelmineveles.hu/sample-page/



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában