Életet az Éveknek

2023.03.08. 19:30

A hölgyeket köszöntötték Zalaegerszegen

A nő olyan sokféle, hogy nem is csoda, ha egy férfi az élete kezdetétől a végéig nem is képes megérteni.

Arany Gábor

Minden hölgy kapott virágot

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Ezt dr. Kocsis Gyula, a Nyugdíjas Klubok és Idősek Életet az éveknek Országos Szövetsége zalai szervezetének elnöke fogalmazta meg szerdán a Keresztury VMK-beli nőnapi rendezvény alkalmából. Így folytatta: ők az életünk párja, ők az anyukánk, a nagymamánk, hitvesünk, vagy épp beteljesületlen szerelmünk, ők a dadusunk, az óvónénik, a tanítónk és a nővér a betegágyunknál. 

Mint dr. Kocsis Gyula érdeklődésünkre elmondta, “Életet az éveknek” szövetség Zalában félszáz nyugdíjas szervezetet tudhat sorai között. Ez 4500 tagot jelent, és az is elmondható, hogy többségében hölgyeket, és nem csak azért, mert ők általában aktívabbak a közösségi programokban. 

Fotós: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Az egerszegi nőnapi rendezvényre a szövetséghez tartozó minden zalai klubból hívtak vendéget, így közel kétszázan foglaltak helyet a Keresztury színháztermében, ahol a Zala Vármegyei Idősügyi Tanács elnöke, Pácsonyi Imre mondott köszöntőt. 

Ez az ünnep a női egyenjogúság és a nők emberi jogai melletti kiállásból nőtt ki, megvannak történelmi előzményei, fogalmazott. Az eltelt idő ellenére még vannak tennivalók, hiszen szokatlan érezzük, ha például kamion volánja mögött nőt látunk, nagy vállalatot nő irányít, miközben ennek természetesnek kellene lennie. Bármilyen hivatást legalább olyan jól el tudnak látni, mint a férfiak, miközben számos értékes tulajdonságot csak ők tudnak felmutatni, hangsúlyozta. 

Fotós: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A köszöntő szavak után minden hölgy virágcsokrot kapott, ezt követte a műsor. Ennek bevezetéseként Király Imre mondott verset, majd fellépett a nagykanizsai Gyöngyvirág Néptánccsoport, a zalakomári citerások Péczely Attila Népzenei Csoportja, a Szentgotthárdi Nyugdíjas Egyesület Rozmaring tánccsoportja, valamint a cserszegtomaji Aranykorúak Nyugdíjas Klub dalköre. Talán nem volt meglepetés, de a fellépők döntő többsége a gyengébbik nemből került ki, mondhatni, a nőnapi köszöntés alkalmából szórakoztatták is magukat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában