Választás 2022

2022.04.03. 08:09

Nagykanizsai szavazókörbe látogattunk el, mutatjuk az egyik első szavazót

A Nagykanizsa központú 03-s számú választókerületben 72 173 fő volt a választásra jogosult a választás időpontjának kitűzésekor. Az országgyűlési képviselői posztért heten szálltak ringbe: Barna Tamás (Megoldás Mozgalom), Borda Balázs (Normális Élet Pártja), Cseresnyés Péter (Fidesz-KDNP), Horváth Jácint (DK-Jobbik-Momentum-MSZP-LMP-Párbeszéd), Nagy Dávid (Magyar Kétfarkú Kutyapárt), Hokker Tibor (Mi Hazánk) és Székely Sándor (Munkáspárt-ISZOMM).

Horváth-Balogh Attila

Képünkön a nagykanizsai 13-as számú szavazókör Kossuth téri óvodában kialakított szavazóhelyiségében a nap első szavazója, Rábaközi Györgyné (jobbról, mellette Dobri Lajosné, a szavazatszámláló bizottság elnöke) ellenőrizte az urnákat lezárásuk előtt

Forrás: Gergely Szilárd

A szavazóhelyiségek reggel 6 órakor rendben kinyitottak mindenhol, mi a 13-as számú szavazókör Kossuth téri óvodában kialakított szavazóhelyiségébe látogattunk el, ahova a nap folyamán 850 állampolgárt, köztük 24 első szavazót vártak. Ahogy a szavazatszámláló bizottság tagjai elfoglalták a helyüket, meg is érkezett az első szavazó, Rábaközi Györgyné, aki Dobri Lajosné, a bizottság elnökének közreműködésével ellenőrizte a még üres szavazóurnákat, melyeket ezt követően az előírásoknak megfelelően lezártak.

- Én a változásra szavaztam, szeretném, ha jönne egy kis felfrissülés a közéletbe - árulta el a nap első szavazója, aki férjével érkezett, hogy leadja voksát. - Eddig minden választáson ott voltunk, mert úgy gondoljuk, hogy ez állampolgári kötelességünk.

Egy idősebb úr csak a keresztnevét árulta el. Attila azt mondta, "a jó helyre tettem az ikszet", illetve szintén úgy fogalmazott: ha valaki nem él a választás lehetőségével, utána nincs jogalapja kritizálni az éppen regnáló kormányt.

Feszt Norbert és párja, Zita szintén kicsivel 6 óra után érkezett a szavazóhelyiségbe.

- Megyünk dolgozni és csak este 20 órakor végzünk, ezért jöttünk ilyen korán - válaszolta kérdésünkre Norbert. - Úgy véljük, fontos, hogy véleményt nyilvánítsunk, annál is inkább, mert ennek a választásnak most nagy a tétje. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában