Több évtizede rontja a városképet

2022.02.22. 17:30

Lebontják a romos házat a zalaegerszegi Petőfi utcában

Végre eltűnhet a Petőfi utcából az a régi romos ház, amelynek látványa hosszú ideje rontja a belváros képét.

Szabó Judit

Társasház építését tervezik az épület helyén Fotó: Szabó J.

A közgyűlés a legutóbbi ülésen hozott településrendezési eszközök módosítását megelőző döntéseket, ezek között tárgyaltak a képviselők a Petőfi utca 13. alatti ingatlanról. A leromlott állapotú, magántulajdonú, üres családi ház több évtizede rontja a városképet, és a közelben lakók régóta várják sorsának rendezését.

 

Balaicz Zoltán polgármester a közgyűlést követő sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a házat végre megvásárolta a tulajdonostól egy befektetői kör, amely társasház építését tervezi telkek összevonása után. Az önkormányzat a beruházáshoz biztosítja a romos épület melletti ingatlanát, így eltűnhet a központból az elhanyagolt téglaház, amely azért is szomorú látványt nyújt, mert ablakait befalazták - egy időben hajléktalanok húzták meg magukat a lakatlan épületben. A közgyűlés az építési övezet megváltoztatásáról is döntött, hogy megépülhessen a társasház.

 

A beruházás lebonyolításához szükséges ingatlanokat kiemelt fejlesztési övezetté nyilvánították az ülésen, amelyen más, településrendezéssel kapcsolatos döntések is születtek. Téma volt a Városgazdálkodási Kft. új telephelyének kialakítása, amely a belső tehermentesítő út és a Malom utca kereszteződésének északkeleti részét érinti, valamint az északi ipari területek csapadékvizét is befogadó Ságodi-patak rendezése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában