Koronavírus Zalában

2021.04.01. 20:00

Novotnik Mihály már megkapta első oltását

A védőoltás fontossága mellett szólt Novotnik Mihály, az Együtt Gutorföldéért Hagyományőrző és Kulturális Egyesület vezetője, aki már megkapta első oltását, így a példaértékű védőoltás szervezésről is beszámolt.

Korosa Titanilla

Novotnik Mihály

-Korábban magam is közösségben dolgoztam és tudom, hogy az ellenállók nagy kárt tudnak okozni – mondta Novotnik Mihály utalva a vírustagadókra és az oltást ellenzőkre. – Most emberi életekről van szó, ezért nem mindegy hogyan alkalmazzuk a járványügyi előírásokat. Ebben az időszakban az egyénekre nagy felelősség hárul.

Elmondta, hogy tavaly év végén még ő is szkeptikusan állt hozzá az oltáshoz, jórészt az információ hiánya miatt, nem volt biztos abban, hogy beoltatja magát, ám látván az utóbbi hónapokban a járványhelyzet súlyosbodását és az egyre több, az oltás hatékonyságáról, jelentőségéről szóló információt, úgy döntött, hogy elfogadja a vakcinát. Ezzel esélyt ad a védekezésnek, hiszen felelősséggel tartozik a családja és a közösség iránt.

Novotnik Mihály

- Az oltás szervezéséről nagyon jó tapasztalatom van – folytatta. – Gutorföldén és úgy hiszem, ismerősök beszámolói alapján, hogy Zalában jól működik az oltási rendszer és az emberi hozzáállás is példaértékű. Február 26-án regisztráltunk az oltásra online feleségemmel és egy nap híján három hét múlva már megkaptuk a vakcinát, azt, amelyiket választottuk, igaz várnunk kellett rá, de csak két napot.

Arról is beszélt, hogy nagyon hangsúlyos a média szerepe az oltással kapcsolatban, hallani a mellette és az ellene szóló hangokat is. Szerinte mindenki elsősorban a hiteles szakemberek véleményét vegye figyelembe.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában