Bélyeg- és éremgyűjtők találkozója

2020.09.07. 07:00

Cserenapot tartottak a zalaegerszegi VMK-ban

Bármiből lehet értéke, ami valakinek az érdeklődését felkelti, a klasszikus gyűjtői ágazatok művelői adtak egymásnak találkozót vasárnap a megyeszékhelyi Keresztury művelődési központban, ahol a 40. regionális cserenapot tartotta a város bélyeg-, illetve éremgyűjtő közössége.

Arany Gábor

Szerencsésnek mondhatták magukat a 20 éves múltra visszatekinthető rendezvénnyel, ahogy erre a szervezők részéről Czirók Dénes rámutatott, hiszen a tavaszi cserenapjukat a vírusveszély miatt elrendelt szigorítások előtt röviddel tartották meg és az őszi rendezvényt sem kellett lemondaniuk. Tény, a külföldi gyűjtők kényszerűen távol maradtak.

- Az érdeklődés mértékét jelzi, hogy minden helyünk gazdára talált, hatvan eladó érkezett – árulta el Czirók Dénes. – Ebből is jól látható, mekkora az igény az ilyen találkozásokra, cserelehetőségekre – tette hozzá. Úgy látja, mind többen érdeklődnek múltunk iránt, ez abban is megmutatkozik, hogy keresetté váltak a múlt század első évtizedeiben készült képeslapok. Ezek már jó minőségűek fotók, de nem tömegcikkek, és rájuk pillantva 100 évet repülhetünk vissza az időben.

A cserenap kínálata színes képet mutatott. az érmek, bélyegek, és mindenféle más apróság mellett kitüntetések, katonai relikviák is felbukkantak. Sokféle holmival találkozhattak érdeklődők például a zalaszentgróti Medvéssy Csaba asztalánál. Mint elmondta, családi eredetű nála a történelem szeretete, a katonasághoz köthető tárgyak iránti vonzalma: dédapja vitézi címet érdemelt ki, az első tárgyak így kötődnek hozzá, s őt már gyerekkorában a megigéztek a hadi relikviák, azóta szenvedélyes gyűjtőjük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában