évforduló

2020.06.13. 07:00

Az első évükre emlékezett a Tiéd a Város Egyesület

Gyarapodó tagság, rendezvények sora, így foglalták össze a Tiéd a Város Egyesület eddigi tevékenységét azon a tájékoztatón, amit a civil szervezet bejegyzésének egyéves évfordulóján tartottak pénteken. 

Arany Gábor

Az alakulásakor 11 tagú egyesület megtöbbszörözte a létszámát, a gyarapodás csak a járvány miatt torpant meg, mondta Fábiánné Szakony Kriszta, a Kvártélyházban működő irodájuk vezetője, az elnökség tagja. Az egyesület a tavalyi önkormányzati választás előtt alakult öt ellenzéki párt támogatásával, és velük közösen indítottak jelölteket. Így alakulhatott meg a Tiéd a Város frakció három önkormányzati képviselővel. A frakció a közgyűlés öt bizottságába 11 külsős tagot, az önkormányzati cégek felügyelőbizottságába 5 tagot delegált. Az egyesület a különböző programok mellett legutóbb gyűjtést rendezett tagjai körében a koronavírus miatt nehéz helyzetbe jutott családok megsegítésére. A befolyt több százezer forintból az egyéni igények alapján összeállított közel 100 élelmiszercsomagot a jövő héttől adják át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában