Új uszodakomplexum

2020.04.11. 07:00

Bontják a régi zalaegerszegi uszodát

Sportolók és fürdőzők generációit szolgálta több mint fél évszázadig, és sok gyermek tanult úszni a városi strand fedett uszodájában, amitől most már búcsúzni kell, hogy egy nagyobb, korszerűbb létesítménynek adja át helyét.

Hajdu Péter

A zalaegerszegi fedett uszoda 1969-ben készült el, és eleinte tisztasági fürdőként is üzemelt. Az épület 1993-ig több belső átalakítást is megért, legutóbbi felújítása 1995-ben fejeződött be. A napokban az új városi strand- és uszodaberuházás második ütemének részeként megkezdték a kivitelezők az épület bontását.

A bontógép hatalmas fogójával roppantja szét a betonelemeket
Fotó: Pezzetta Umberto

Egy nagy bontógép hatalmas fogójával roppantja szét a beton­elemeket, falakat. A kivitelező ZÁÉV ügyel a bontás környezetkímélő módjára. Mint Diós András projektvezető főmérnöktől megtudtuk, a vasbetont elszállítják és megdarálják, a betonvasat mágnessel választják ki belőle, az őrleményt pedig újrahasznosítják. Azokat az anyagokat, amiket nem tudnak felhasználni, a város akkreditált lerakóhelyére szállítják.

 

A beruházás későbbi részében a régi helyén az új uszodakomplexum szárnya épül fel, amiben 16-szor 10 méteres tanmedence, öltöző­blokk, konditerem, szaunavilág és két lift is helyet kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában