Kitüntetésben részesült

2020.02.04. 07:57

Az Év Zászlósa lett Bödör János tűzoltó törzszászlós

Az Év Zászlósa címet nyerte el iparbiztonsági kategóriában Bödör János tűzoltó törzszászlós, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság technikusa.

Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Éves értékelő állománygyűlést tartottak a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon január 28-án. A Belügyminisztérium miniszterhelyettese egyebek mellett arról beszélt, hogy a katasztrófavédelem magas szinten, egységes vezetés mellett végzi szolgálatát, tevékenységére a gyors reagálás jellemző.

Az állománygyűlésen a katasztrófavédelem országos, területi és helyi vezetői mellett megjelentek a társ- és rendvédelmi szervek, szakmai szövetségek, együttműködő szervezetek képviselői. A belügyminiszter képviseletében dr. Kontrát Károly miniszterhelyettes vett részt a rendezvényen.

Elsőként dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató foglalta össze a szervezet tavalyi tevékenységét. A tábornok a hagyományokhoz híven szakterületről szakterületre haladva beszélt az elvégzett munkáról, az elért eredményekről, illetve a tendenciákról. Értékelő beszédében külön hangsúlyt fektetett egyebek mellett az önkéntes tűzoltóságokkal és mentőcsapatokkal való közös munkára, a megelőzés fontosságára, az európai uniós és saját forrásokból megvalósított beruházásokra, a szervezet humánhelyzetére, illetve a különféle szervezetekkel, társszervekkel való együttműködésre. Szavait köszönetnyilvánítással zárta: „Szeretném megköszönni a katasztrófavédelem teljes személyi állományának a 2019-es munkáját.”

A főigazgatói összefoglalót követően Kontrát Károly és Góra Zoltán átadta azokat az elismeréseket, amelyeket a szakmai feladatok végrehajtásában nyújtott kiemelkedő, magas színvonalú teljesítmény alapján ítéltek oda az arra érdemeseknek.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató az Év Zászlósa címet adományozta, iparbiztonsági kategóriában Bödör János tűzoltó törzszászlósnak, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság technikusának.

Az elismerések átadását követően a miniszterhelyettes a tárca szemszögéből értékelte a katasztrófavédelem tavalyi teljesítményét. Kontrát Károly parlamenti államtitkár úgy fogalmazott, köszönet jár a szervezet valamennyi munkatársának az elmúlt évi szolgálatért, mert tevékenységükkel hozzájárultak Magyarország biztonságához. „Magas szintű szolgálatteljesítés, egységes vezetés, gyors reagálás, ez jellemzi ma a katasztrófavédelem személyi állományának a tevékenységét, és jellemezte 2019-ben is.” – jelentette ki a miniszterhelyettes. Kontrát Károly felidézte mindazon lépéseket, amelyekkel a központi vezetés az elmúlt időszakban elismerését fejezte ki a fegyveres testületek állománya felé. Hozzátette, bízik abban, hogy a katasztrófavédelem állománya 2020-ban éppúgy helytáll a napi feladatok végrehajtása során, illetve a váratlanul érkező, gyakran ismeretlen, új kihívásokra is megfelelő válaszokat tud adni, ahogy tette azt az elmúlt esztendőben is. Végezetül kijelentette, a Belügyminisztérium vezetése kiemelt figyelmet fordít a katasztrófavédelem munkájára, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a feltételek rendelkezésre álljanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában