Amatőröknek

2019.11.06. 15:00

Tábor Zalaszentlászlón magyar és német alkotóknak

A Makovecz Imre tervezte faluházban idén háromszor szervezett tábort amatőr alkotóknak az Országos Képző- és Iparművészeti Társaság (OKIT).

Szalay Csaba

Lichtenwaller Zoltán Jolsvayné Kiss Edittel Fotó: Szalay Csaba

A közelmúltban véget ért harmadik tábor kiállításának rendezésekor látogattunk a helyszínre, ahol néhányan még az utolsó ecsetvonásokkal voltak elfoglalva. Érdeklődésünkre Schéffer Anna, az OKIT elnöke elmondta, hogy évekkel korábban a Jolsvayné Kiss Edit által rendezett hévízi festőversenyen és kiállításon ismerkedtek meg a zalaszentlászlói Lóránt Józseffel. Az ő meghívására öt éve szervezték az első tábort ebben a szép környezetben. Idén a nagy érdeklődés miatt a tervezett két alkalom helyett egy harmadikra is sor került, így 48 magyar és német alkotó dolgozhatott Lichtenwaller Zoltán garabonci festőművész-tanár szakmai segítségével. Schéffer Anna, aki keramikus is, a faluház és a község segítségéért és a vendéglátásért cserébe Zalaszentlászló kerámiacímerét nyújtotta át az önkormányzatnak.

Lichtenwaller Zoltán Jolsvayné Kiss Edittel Fotó: Szalay Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában